Hvad er en forskudsopgørelse?

En forskudsopgørelse er en opgørelse over, hvad SKAT mener, du skal betale i skat for det kommende år på baggrund af dine indtægter og fradrag. Det vil sige, at det er et slags budget for din indkomst og skat for året. Din forskudsopgørelse viser den forventede indkomst og den procent, som bliver trukket i skat.

Du kan finde din forskudsopgørelse på skats hjemmeside.

Hvornår frigives forskudsopgørelsen?

Forskudsopgørelsen frigives hvert år i november måned. Den vil vise SKATs bud på, hvordan din skat vil se ud i det kommende år. Det er vigtigt, at du gennemgår din forskudsopgørelse og tjekker, at tallene stemmer overens. Hvis der er ændringer i din forskudsopgørelse, har du mulighed for at tilpasse tallene med henblik på at opnå et mere reelt månedsfradrag og/eller trækprocent. Det kan eksempelvis være nødvendigt, hvis der har været nogle ændringer i din økonomi. På den måde sikrer du dig, at du betaler den rette skat og ikke får et skattesmæk.

Hvorfor skal jeg betale tilbage i skat?

Når du skal betale tilbage i skat er det grundet en afvigelse mellem din forskudsopgørelse og årsopgørelse. I et sådan tilfælde skal du betale differencen til skat. En årsag til dette kan være, at din trækprocent har været for lav eller, at du har tjent mere end forventet.

Et andet tilfælde kan være, at du i løbet af året har betalt for meget i skat. Hvis det er tilfældet, vil du få udbetalt overskydende skat. Det vil sige, at alt efter hvilken afvigelse der er mellem din forskudsopgørelse og årsopgørelse, vil differencen udlignes ved enten indbetaling af restskat eller udbetaling af overskydende skat.

Hvordan ændrer jeg min forskudsopgørelse?

Hvis du får brug for at ændre din forskudsopgørelse, skal du gøre det på SKATs hjemmeside på TastSelv. Du kan logge ind på TastSelv og ændre din forskudsopgørelse her.

Hvis der er sket økonomiske ændringer i dit liv, er det vigtigt, at du ændrer din forskudsopgørelse, så du ikke skal betale tilbage til skat.

Udvidet selvangivelse

Til dig der driver en virksomhed eller lejer din bolig ud skal du lave en udvidet selvangivelse. En udvidet selvangivelse giver en oversigt over din indkomst og fradrag, og hvor meget du har betalt i skat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Billy regnskabsprogram crying logoBilly regnskabsprogram logoBilly regnskabsprogram happy logo

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.