Hvad er told?

Told er en afgift, som staten pålægger en importeret vare eller serviceydelse. Staten anvender to former for told:

  • Styktold hvor afgiften ligger fast pr. importeret vare
  • Værditold hvor afgiften pålægges som en procentdel af varens værdi.

Men hvorfor skal man egentlig betale told?
Der er forskellige grunde til, at man skal betale told. Formålet kan eksempelvis være at regulere den danske produktion, at have indflydelse på udenrigshandel eller simpelthen at få flere penge i statskassen.

Hvis man ejer en virksomhed og ønsker at handle med udlandet, skal man registreres for import og eksport hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Hvornår skal man betale told?

I Danmark behøver man kun at forholde sig til told, hvis man køber varer udenfor EU. EU har nemlig besluttet at afskaffe tolden, for de lande der er medlemmer.

Beløbet man skal betale i told kan variere meget alt afhængig af, hvilken vare man har købt. Der findes nemlig et hav af forskellige satser på forskellige typer varer.

Hvis man er i tvivl, kan man tjekke satserne på SKATs hjemmeside ved at klikke her.

Hvis en virksomhed har forsendelser til udlandet, er det vigtigt, at man sætter sig ind i toldreglerne. Generelt kan der være store fordele og besparelser ved at kende toldreglerne som virksomhed.

Kan man undgå at betale told?

Man kan ikke undlade at betale told, på varer der er toldpligtige. Straffen for ikke at betale told er typisk bødestraf, som man skal betale udover det toldpligtige beløb. Dog kan man, i nogle tilfælde, også risikere fængselsstraf.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Billy regnskabsprogram crying logoBilly regnskabsprogram logoBilly regnskabsprogram happy logo

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.