Bogføring af affiliateindtægter

Billy regnskabsprogram forfatter

Oliver Storm Pallesen

6. maj 2014

Hvis du får affiliate-indtægter i din virksomhed, skal de medregnes i dit regnskab.

Momsen på indtægterne kommer an på, hvilken udbyder du får indtægterne fra. For eksempel er Clickbank fra USA, og her skal du sætte momsen til Salg af ydelser til øvrige lande, hvor Google er fra Irland, og momssatsen skal være Salg af ydelser til andre EU-lande.

Vi vil vise et eksempel, hvor virksomheden har modtaget 1.000 kr. af Clickbank.

For at kunne registrere dette i Billy, skal du først lave affiliate-indtægten som et produkt og derefter oprette Clickbank som kunde. Derefter skal der laves en faktura, hvor indbetalingen bliver registreret med det samme.

Oprettelse af produkt

• Vælg Indstillinger
  • Vælg Produkter
  • Klik Opret produkt
Affiliate-indtægter
  • Skriv Affiliate under navn
  • Vælg Andre indtægter som indtægtskategori
  • Vælg momssatsen Normalt salg af ydelser
  • Klik Gem produkt
Affiliate-indtægter
  • Produktet er oprettet, og nu skal Clickbank oprettes som kontakt.

Oprettelse af kontakt

• Vælg Kontakter
  • Klik Opret kontakt
Affiliate-indtægter
  • Skriv Clickbank under navn
  • Vælg USA som land
  • Sæt flueben i Kunde
  • Klik Gem
Affiliate-indtægter
  • Nu er Clickbank oprettet som kontakt, og vi kan registrere affiliate-indtægten

Registrering af affiliate-indtægt

• Vælg Faktura
  • Klik Opret faktura
Affiliate-indtægter
  • Vælg Clickbank som leverandør
  • Vælg Affiliate som produkt
  • Indskriv indtægten
  • Klik Godkend
Affiliate-indtægter
  • Du oprettet fakturaen, og nu skal du registrere indbetalingen til din bankkonto

Registrer betaling

• Klik Registrer betaling
Affiliate-indtægter
  • Vælg dato
  • Vælg din bankkonto
  • Klik Registrer betaling
Affiliate-indtægter
  • Nu har du registreret, at du har modtaget 1.200 kr. fra Clickbank og indsat dem på bankkontoen.

• Klik her for at se, hvordan du registrerer betaling af B-skat.