SupportartiklerRegnskab og bogføringBogføring af billetter til tog, metro, bus, taxa og fly

Bogføring af billetter til tog, metro, bus, taxa og fly

Forfatter:Thea Gregersen
Dato:5. august 2022
Læsetid:2 minutter

Når du f.eks. rejser rundt til kunder, leverandører eller forretningsforbindelser som led i virksomhedens drift, kan virksomheden betale udgifterne herfor. Dog er der forskel på momsregler alt efter, hvilken transportform du benytter. 

Hvis du benytter fly, tog, metro eller taxa til at komme rundt på, vil du ikke kunne få momsfradrag for billetten eller regningen. Dette er ligemeget, om det har været som led i virksomhedens drift eller ej. 

Vi vil her give et eksempel på en billet uden momsfradrag.

Sådan bogføres en billet til tog, metro eller bus

Hvis du rejser med tog, metro eller bus i arbejdsregi, kan du ikke få momsfradrag for billetten. Dette er uanset om rejsen har erhvervsmæssig formål, såsom en forretningsrejse, eller ej. Billetten skal bogføres således:

  • Gå til Udgifter → Regninger
  • Klik Opret regning
  • Udfyld leverandør, dato, betalingsmetode mv.
  • I beskrivelsen kan du skrive Billet til tog/bus/metro. Udgiftskontoen er 1620 - Transport og rejser og du skal vælge momssatsen Momsfrit (0%)
  • Skriv beløb
  • Klik Godkend

Kan man få momsfradrag for taxa?

Hvis du kører i taxa ud til kunder, forretningsforbindelser eller som led i virksomhedens drift, kan du desværre ikke få momsfradrag for udgiften. Dette skyldes at taxabranchen er en momsfritaget branche, og derfor betaler de heller ikke moms af indtægten. Du kan dog stadig få fuld skattefradrag for udgiften, så det kan stadig indregnes i regnskabet.

I Billy vil fremgangsmåden for bogføring af en taxaregning være den samme som ovenstående. Man vælger altså kontoen 1620 - Transport og rejser og momssatsen Momsfrit (0%).

Hvad er momsreglerne for fly?

Hvis du rejser med fly i forbindelse med arbejdet, kan du ikke få momsfradrag for billetten. Dette skyldes at rejsen med fly bliver set som personbefordring, hvilket er momsfrit. Dette er ligemeget om man flyver i arbejdsøjemed eller ej. Dog kan du stadig få et skattefradrag for billetten, så husk kvitteringen så du kan indregne det i dit regnskab.

I Billy vil man bogføre en flybillet på samme måde som en billet til tog eller en regning fra en taxa. Man vil bruge kontoen 1620 - Transport og rejser og vælge momssatsen Momsfri (0%)