Ikke-fradragsberettigede bøder

Oliver Storm Pallesen

1. maj 2014

Hvis du for eksempel har fået en bøde på grund af for sen indberetning af moms til SKAT, så er den ikke fradragsberettiget. Det vil sige, at når der skal laves regnskab, skal bøden lægges til indkomsten igen ved opgørelse af den skattepligtige indkomst, så du skattemæssigt ikke får fradrag for bøden.

For at gøre det nemmere for din revisor at finde ud af, hvor meget der ikke er fradragsberettiget af bøder, renter og gebyrer, skal du oprette en konto ved navn Ej fradrag renter og gebyrer under udgiftsgruppen Udgifter. Derefter kan du registrere betalingen af bøden fra SKAT.

Oprettelse af konto

• Vælg Kontoplan
Bøder
  • Klik Opret konto
Bøder
  • Skriv Ej fradrag renter og gebyrer under navn
  • Vælg kontogruppen Udgifter
  • Vælg momssatsen Momsfrit
  • Klik Gem konto
Bøder

Opret SKAT som kontakt

• Vælg Kontakter
  • Klik Opret kontakt
Bøder
  • Skriv SKAT under navn
  • Sæt flueben ved Leverandør
  • Klik Gem
Bøder

Registrere bøden

• Vælg Regninger
  • Klik Opret regning
Bøder
  • Skriv Bøde
  • Vælg kontoen Ej fradrag renter og gebyrer
  • Sæt momssatsen til Momsfrit
  • Skriv beløbet
  • Sæt regningsdato
  • Sæt betalingsdato
  • Vælg din bank som modkonto
  • Klik Godkend alle
Bøder
  • Nu har du registreret, at du har betalt bøden fra skat.

Klik her for at se, hvornår du bogfører b-skat.