Kontrol af periodiseringer

Billy regnskabsprogram forfatter Billy regnskabsprogram forfatter

Aske Bjørner

21. februar 2018

Når du kontrollerer dine periodiseringer, så handler det om, at du skal være sikker på, at du har husket at perioderisere dine indtægter og udgifter kontinuerligt igennem hele regnskabsåret.

Ved en periodisering menes en bogføringsteknisk omfordeling af en indtægt eller en udgift ud over en eller flere perioder. Konkret kan det være nødvendigt at periodisere en indtægt eller en omkostning, hvis den vedrører mere end ét regnskabsår.

Det er langt fra alle, som anvender periodiseringer eller har brug for det. Hvis du ikke allerede anvender periodiseringer, så behøver du ikke at bekymre dig om det i forhold til din årsafslutning.

Hvis du benytter periodiseringer, så er det vigtigt, at de er bogført korrekt i dit regnskab. Det er derfor en god ide at tjekke dine balancekonti for periodiseringer igennem og tjekke, at der er blevet periodiseret ud til de korrekte perioder.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til, hvordan du kontrollerer dine periodiseringer, er du altid velkommen til at kontakte os på billy@billy.dk, 60 24 60 24 eller skrive til os på chatten.