Billy Bogføringshjælp

Til alle der gerne vil bogføre med den rigtige momssats og konto i regnskabet.

Hvordan bogføres køb af gaver?

Vælg den kategori dit køb passer til, og se den momssats og konto du skal bogføre med.

 • Forretningsforbindelser

  Ved køb af gaver til forretningsforbindelser (blomster, spiritus, vin, osv), opnås ingen momsfradrag.

  Momssats: Momsfrit 0%

  Bogføringskonto i Billy:

  1650 Repræsentation

 • Personalepleje

  Ved køb af gaver til personale (blomster, spiritus, vin, osv.), opnås ingen momsfradrag.

  Momssats: Momsfrit 0%

  Bogføringskonto i Billy:

  1430 Personalepleje

Fik du svar på dit spørgsmål?

Billy regnskabsprogram crying logoBilly regnskabsprogram logoBilly regnskabsprogram happy logo
#
Revisorfirmaet Lysehøj

Alle momsatser og bogføringskonti er blevet gennemgået af vores revisorpartner Christian Lysehøj fra Revisorfirmaet Lysehøj.

Sådan bogfører du køb af gaver

Som virksomhed kan du få behov for at give en gave ud til andre. Det kan både være til personalet og til andre uden for virksomheden.

Det er afgørende for regnskabet, at du holder styr på, hvem gaven er til. For det vil nemlig have indflydelse på momsfradraget, hvem du giver gaven til.

Vi gennemgår reglerne her.

Gaver til forretningsforbindelser

Når du køber til forretningsforbindelser, er der ikke noget momsfradrag på købet. Så du skal betale for momsen på dit køb. Til gengæld kan du få delvist fradrag i skat, når du køber til forretningsforbindelser. Det skal du sørge for at bogføre korrekt, så du kan få fradraget. Du får fradraget gennem din årsopgørelse hos SKAT, så du skal holde styr på, hvad du har købt for - inkl. Moms.

Gaver til personalet

Når du køber gaver til personale får du det stadig ikke momsfrit, men her får du det faktisk til fuldt fradrag. Så selvom du stadig skal betale momsen, så får du faktisk selve beløbet tilbage igen.

Det gør du ved at skrive udgiften ind i bogføringen inkl. moms, så du ved det til årsafslutningen.

Gaver i reklameøjemed

Giver du en gave, som faktisk er reklame, fordi der er din virksomheds navn, logo eller andet med stor brandværdi på, så er reglerne straks anderledes.

Reklamegaver får du ikke noget fradrag på. Men du får det momsfrit, så det tæller som et køb, hvor du skal trække momsen fra.

Det skal du også sørge for at holde styr på i din bogføring. Når du konterer regningen skal du huske at markere, om du har betalt for moms eller ej. Så har du nemlig styr på, hvor meget du skal have tilbage til momsafregningen.

Bogføring af køb af gaver

Når du skal bogføre dine gaver, er det en god idé at have en specifik konto til det. Vi anbefaler konto 1650 Gaver. Her må du så holde styr på, hvad der er til personale og hvad der er til forretningsforbindelser.

Dine gaver i forbindelse med reklame skal dog ind på den konto, som du bruger til reklame. I Billy vil det være konto 1630 Reklamer og markedsføring. Det kan du læse mere om her