Bogføring af udgifter til el, vand og varme

Forfatter:Hannibal Blytt
Dato:2. maj 2023
Læsetid:2 minutter

Mange virksomheder får på et eller andet tidspunkt en el, vand eller varmeregning som skal betales. Hvis du er en momsregistreret virksomhed, kan du faktisk trække momsen fra på disse regninger. 

I denne artikel vil vi vise, hvordan man bogfører en regning for el, vand og varme. I nogle tilfælde er det også muligt at trække en del af elafgiften fra. Det kan du læse mere om i bunden af artiklen.

Sådan bogfører du el, vand og varme

Vi viser herunder hvordan du bogfører hhv. el, vand og varmeregning. Da du kan få momsfradrag for alle tre regninger, såfremt du er momsregistreret, sætter man momssatsen til at være Købsmoms (25%). Vi bruger regninger til at bogføre regningen.

  • Gå til Udgifter → Regninger
  • Skriv dato og upload bilag
  • Vælg eller opret Leverandør
  • Skriv Elregning, vandregning eller varmeregning i beskrivelsen
  • Vælg konto 1530 - El, vand og varme med momssatsen Købsmoms (25%)
  • Skriv beløb
  • Register betaling hvis regningen allerede er betalt
  • Klik Godkend

Nu har du bogført din el, vand og varme regninger.

Hvordan er reglerne for elafgifter?

Det kan være svært at finde rundt i reglerne om elafgifter og om man kan trække en del af elafgiften fra. For at være sikker på om din virksomhed kan det, anbefaler vi at du rækker ud til en revisor. Du kan også læse mere om energiafgifter på SKATs hjemmeside, eller læse vores artikel om fradrag på momsopgørelsen

Hvad med elregninger for hjemmekontoret?

SKAT har nogle meget strenge regler for om man kan få fradrag for regninger til hjemmekontoret. Det kan være en kringlet sag, så vi anbefaler du tager fat i en revisor.

F.eks. har SKAT nogle krav til hjemmekontoret såsom at værelset skal være indrettet med inventar der udelukkende relaterer sig til firmaet. Derudover må der ikke være møbler eller inventar til privatbrug på værelset. Til sidst må rummet ikke benyttes til andet end firmaets formål. Det må altså ikke agere som opbevaring for private ting også.

Det er nogle gange muligt at få fradrag for f.eks. en del af huslejen hvis du lejer en bolig, hvor noget af boligen går til firmaet. Hvis du ejer boligen gælder der andre regler, men her kan du muligvis få f.eks. fradrag for elafgifter. Dog er det meget komplekse sager, så igen anbefaler vi en revisor