Erhvervslån - Hvad er et erhvervslån?

Et erhvervslån er et lån som virksomheder kan optage, hvis de skal bruge kapital til større udgifter eller investeringer. Det kan fx bruges til investering i driften i virksomheden, produktudvikling eller andre spændende vækstmuligheder.

Som Billy-bruger kan du hurtigt og enkelt ansøge om et erhvervslån gennem vores partner Ageras Finance.

Alle danske virksomheder kan søge om et erhvervslån uanset virksomhedstype. Der findes mange forskellige låneudbydere, og det er altid en god idé at undersøge mulighederne og sætte sig ordentligt ind i lånevilkårene.

Hvad kan man bruge et erhvervslån til?

Et erhvervslån kan bruges til investering af din virksomheds etablering, drift eller udvikling. Det kan fx være, at din virksomhed har behov for nyt produktionsudstyr, lokaler, nye materialer eller andre vigtige tiltag. Et erhvervslån er især oplagt, hvis du har akut brug for kapital, da processen er hurtigere og mindre kompliceret end et traditionelt banklån

Erhvervslån med eller uden sikkerhed?

Der findes to typer af erhvervslån; et erhvervslån med sikkerhed og et erhvervslån uden sikkerhed. Der er en væsentlig forskel mellem de to lånetyper, som du bør overveje, inden du optager et erhvervslån.

Erhvervslån med sikkerhed: Et erhvervslån med sikkerhed betyder, at virksomheden skal kunne stille sikkerhed, for at lånet kan blive betalt tilbage fx gennem aktiver som inventar, produktionsapparater, bygninger og lignende. Sagsbehandlingen af denne type lån tager ofte længere tid, da der skal laves en del papirarbejde. 

Erhvervslån uden sikkerhed: Et erhvervslån uden sikkerhed kræver ikke sikkerhedsstillelse fra virksomheden. Det er derfor oplagt for virksomheder som ikke har de rette aktiver til sikkerhedsstillelse fx i forbindelse med opstart af en virksomhed. I stedet er lånet baseret på virksomhedens kreditværdighed og et helhedsbillede af virksomhedens situation og potentiale. Da der ikke stilles sikkerhed for lånet, indebærer denne type lån en større risiko for låneudbyderen som ofte hænger sammen med en højere rente eller månedlig betaling.

Hvem kan få et erhvervslån?

Alle danske virksomheder uanset virksomhedstype kan ansøge om et erhvervslån - det kræver blot et CVR-nummer. Når du ansøger, tager låneudbyderens rådgiver ofte udgangspunkt i virksomhedens økonomiske situation og fremtidsperspektiverne, for at afgøre hvor stort et beløb der kan lånes. I den forbindelse er det meget normalt, at låneudbyderen måler din virksomheds kreditværdighed for at vurdere din evne til at tilbagebetale et lån. 

Erhvervslån beregner

I Billy kan hurtigt og nemt ansøge om et erhvervslån gennem vores partner Ageras Finance. Du kan låne mellem 10.000 kr. og 250.000 kr., og ansøgningen er helt uforpligtende. Med et erhvervslån fra Ageras Finance er der ingen rente, men i stedet et månedligt gebyr der afhænger af virksomhedens kreditvurdering. Derfor er den månedlige betaling nedenfor blot et eksempel:

Eksempel på erhvervslån:

Lånebeløb: 130,000 DKK

Løbetid: 6 måneder

Oprettelsesgebyr: 0 DKK

Månedligt gebyr: 542 DKK

Afdrag: 21,667 DKK

Månedlig betaling: 22,209 DKK

Du kan gratis oprette en Billy-bruger og sende en uforpligtende ansøgning og få svar på din ansøgning samme dag. Et erhvervslån hos os er uden sikkerhed, og det kræver derfor ikke sikkerhedsstillelse.

Hvordan kan man få et erhvervslån?

Der findes et hav af forskellige låneudbydere til erhvervslån. Du skal dog være opmærksom på, at vilkårene kan variere en del, og der er derfor vigtigt at være sikker på, at du forstår lånevilkårene, inden du optager et erhvervslån. Der kan fx være forskel på oprettelsesgebyret, løbetid, binding og rente. Hos langt de fleste låneudbydere foregår ansøgningen hurtigt og enkelt online via dit NemID. 

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage