Hvad er inflation?

Varige og generelle prisstigninger i en økonomi kaldes for inflation. Valutaens værdi forringes, når disse prisstigninger sker i et samfund. Det kan i sidste ende ske, at købekraften forringes ligeså. De vedvarende prisstigninger er med til at skabe en øget pengemængde i samfundet. Der vil opstå et pres på efterspørgslen skabt af den øget pengemængde i samfundet. Dette pres kan nå op på et niveau, hvor udbuddet ikke kan følge med. Hvis man styrer mængden af penge i samfundet, kontrollerer man derved inflationen. Ved at påvirke efterspørgslen via en aktiv finans-eller pengepolitik, kan man altså indirekte kontrollere inflationen.

Kan inflation være et problem?

I sig selv er inflation ikke et problem. Der opstår først store problemer, når inflation er høj og vedvarende, dette bliver kaldt hyperinflation. De store tab opstår, når hyperinflation sker. De store økonomiske tab sker på grund af at valuta værdien forringes.

Hvad er sammenhængen mellem inflation og investeringer?

For virksomheder er inflation interessant, når man skal vurdere fremtidige investeringer. Her skal der tages højde for, at de penge man putter i sine investeringer nu, måske ikke har så høj værdi i fremtiden på grund af inflationen.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Billy regnskabsprogram crying logoBilly regnskabsprogram logoBilly regnskabsprogram happy logo

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.