Investeringsselskab - Hvad er et investeringsselskab?

Et investeringsselskab er et selskab, hvis ydelse er at lave investeringer for deres kunder, i f.eks. aktier, obligationer eller ejendomme.

Mangler du hjælp til regnskabet i din virksomhed? Det kan vi hjælpe med. Prøv Billy gratis.

Hvis du står med en sum penge, som du godt kunne tænke dig at investere, kan det være oplagt at benytte sig af et investeringsselskab. På den måde slipper du for at skulle undersøge, hvilke aktier der f.eks. kunne være gode at investere i, da investeringsselskabet gør det for dig. 

Hvordan fungerer et investeringsselskab?

Et investeringsselskab fungerer på den måde, at de midler der kommer ind fra de forskellige aktionærer, bliver brugt til at lave en række investeringer, der vurderes at kunne give et fremtidigt afkast. Efterfølgende får aktionærerne del i det afkast, som disse investeringer opnår. 

Man kan derfor sige, at aktionærerne, eller kunderne, investerer en sum penge i investeringsselskabet, som bruger de penge til at lave nye investeringer. Afkastet af disse investeringer bliver efterfølgende delt med investeringsselskabets aktionærer. 

Hvorfor gøre brug af et investeringsselskab?

Det kan være oplagt at gøre brug af et investeringsselskab, hvis du står i en situation, hvor du har nogle penge, du gerne vil investere, men ikke har særlig meget viden omkring, eller tid til at undersøge, hvilke investeringer der er er gode at lave. Dette slipper du for, da investeringsselskabet gør det for dig. 

At lave investeringer gennem et investeringsselskab, kan ses om værende en forholdsvis sikker måde at investere på, at det er eksperter, der håndterer investeringerne. 

Investeringsselskab vs. investeringsforening

Et investeringsselskab og en investeringsforening deler mange ligheder, i forhold til deres service. Begge har til formål at rådgive og fortage fordelagtige investeringer for deres aktionærer. Der er dog en forskel på de to, og det er, at et investeringsselskab kan optage fremmedkapital, hvilket en investeringsforening ikke kan. 

Investeringsselskabet kan benytte denne fremmedkapital til at geare de foratagede investeringer, så de kan investere for mere, end hvad aktionærerne har indskudt. Dette er altså ikke muligt for en investeringsforening, som kun kan foretage investeringer for de midler der er indskudt af investorerne.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage