BillypediaHvad er kassebeholdning?

Hvad er kassebeholdning?

En kassebeholdning angiver, hvor mange kontanter en virksomhed er i besiddelse af. Det vil ganske enkelt sige alle mønter, sedler og checks. I nogle sammenhænge kaldes kassebeholdningen også for kontantbeholdning.

I en butik kontrolleres kassebeholdningen dagligt, når kassen afstemmes ved lukketid. Så er kassebeholdningen de kontanter, som butikken er i besiddelse af fra dagens omsætning. Det er vigtigt, at gøre kassebeholdningen op, så du kan få overblik over ens omsætning og angive det korrekt i regnskabet.

I nogle tilfælde vil man også tælle likvide midler med i kassebeholdningen. Likvide midler i en virksomhed, er midler der hurtigt kan omsættes til kontanter. Det kan eksempelvis være, at virksomheden har en kassekredit hos banken, som et supplement til kassebeholdningen.

Hvor angives kassebeholdningen i et regnskab?

Kassebeholdningen skal angives på balancen i regnskabet. Balancen viser virksomhedens økonomiske situation på en bestemt dag. Kassebeholdningen er et aktiv på balancen, da det er en virksomheds kapitalanvendelse, ligesom for eksempel inventar eller varelager.

Hvad hvis der mangler penge i kassebeholdningen?

Hvis der kommer en uforudset udgift i en virksomhed, så er det ikke sikkert, at den nuværende kassebeholdning kan dække udgiften. Men hvad gør man så? Der er mange virksomheder, der vælger at have en kassekredit til rådighed. Kassekreditten fungerer som et supplement til kassebeholdningen, som kan tages i brug, hvis der opstår uforudsete udgifter.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage