Kassebeholdning - Hvad er kassebeholdning?

En kassebeholdning angiver, hvor mange kontanter en virksomhed er i besiddelse af. Det vil ganske enkelt sige alle mønter, sedler og checks. I nogle sammenhænge kaldes kassebeholdningen også for kontantbeholdning.

Vil du have hjælp med at holde styr på økonomien i din virksomhed? Det kan vi hjælpe med. Prøv Billy gratis.

I en butik kontrolleres kassebeholdningen dagligt, når kassen afstemmes ved lukketid. Så er kassebeholdningen de kontanter, som butikken er i besiddelse af fra dagens omsætning. Det er vigtigt at gøre kassebeholdningen op, så du kan få overblik over forretningens omsætning og angive det korrekt i regnskabet.

Hvordan angives kassebeholdning i regnskabet?

Kassebeholdningen skal angives på balancen i regnskabet. Balancen viser virksomhedens økonomiske situation på et bestemt tidspunkt. Kassebeholdningen er et aktiv på balancen, da det er en virksomheds kapitalanvendelse, ligesom for eksempel inventar eller varelager. 

I nogle tilfælde vil man også tælle likvide midler med i kassebeholdningen. Likvide midler i en virksomhed, er midler der hurtigt kan omsættes til kontanter. Det kan eksempelvis være, at virksomheden har en kassekredit hos banken, som et supplement til kassebeholdningen.

Hvad hvis der mangler penge i kassebeholdningen?

Hvis der kommer en uforudset udgift i en virksomhed, så er det ikke sikkert, at den nuværende kassebeholdning kan dække udgiften. Men hvad gør man så? Der er mange virksomheder, der vælger at have en kassekredit til rådighed. 

Kassekreditten fungerer som et supplement til virksomhedens økonomiske midler, som kan tages i brug, hvis der opstår uforudsete udgifter.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage