Momsnummer - Hvad er et momsnummer? 

Et momsnummer er et nummer der bruges til at indentificere virksomheder. Din virksomheds momsnummer er dit CVR-nummer med “DK” foran. 

Undgå fejl og mangler når du skal indberette moms. Sådan indberetter du moms.

Danske virksomheder skal have et momsnummer for at drive forretning i Danmark. Når du registrerer din virksomhed på Virk.dk får du tildelt et CVR-nummer og derved også dit momsnummer.

Hvad bruger man et momsnummer til?

Et momsnummer er virksomhedens ID, og kan sammenholdes med et CPR-nummer, som borgere bruger til identifikation. Virksomheder skal bruge deres momsnummer, hvis de skal indgå aftaler, når de fakturerer og handler med udlandet. Hvis du oplyser dit momsnummer i forbindelse med køb af varer eller ydelser i udlandet, kan sælger nemlig undlade at lægge moms på fakturaen. 

Hvordan får man et momsnummer?

Når du registrerer din virksomhed på Virk.dk får du tildelt et CVR-nummer og derved også dit momsnummer. Dit momsnummer er som sagt dit CVR-nummer med “DK” foran. Processen foregår helt automatisk, og tager mellem 1 dag og 2 uger afhængig af virksomhedstypen

Tjek et momsnummer

Hvis du vil tjekke om en dansk virksomhed er momsregistreret, kan du benytte Det Centrale Virksomhedsregister, hvor du kan slå momsnummeret op eller søge på navnet på virksomheden. Hvis virksomheden er momsregistreret, vil momsnummeret være det samme som CVR-nummeret med “DK” foran.

Hvis du vil tjekke et EU momsnummer skal du benytte EU’s søgemaskine for momsnumre. Her kan du validere om en virksomhed er registreret til at handle over grænserne i EU. 

Momsnummer, SE-nummer eller P-nummer?

For de fleste mindre virksomheder vil det ikke være nødvendigt at tænke på andet end CVR-nummeret eller momsnummeret, der tildeles ved oprettelse af virksomheden. Større virksomheder med aktiviteter på flere adresser og underafdelinger kan have brug for mere end bare et CVR-nummer, og det P-nummer der tildeles ved oprettelse.

Hvad er et SE-nummer?

Hvis en virksomhed har flere underafdelinger eller forretninger, kan virksomheden få tildelt SE-numre. Hvert SE-nummer vil være tilknyttet det overordnede CVR-nummer. En virksomhed med flere forskellige butikker, kan få et SE-nummer for hver butik. SE-nummeret kan bruges til at lave et seperat momsregnskab for hver enhed, hvilket er en fordel, hvis en virksomhed ønsker at adskille momsregnskabet i forskellige afdelinger. 

Hvad er et P-nummer?

Et P-nummer også kaldet et produktionsenhedsnummer tildeles for hver adresse en virksomhed har aktiviteter på. For hver lokation kan en virksomhed få tildelt et P-nummer, som er et 10-cifret nummer, der er tilknyttet til virksomhedens CVR-nummer. Når en virksomhed oprettes og får et CVR-nummer, får virksomheden automatisk tildelt et P-nummer på virksomhedens adresse.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage