Hvad er en PISP?

PISP står for Payment Initiation Service Provider, men kaldes også for en betalingsinitieringstjeneste. En PISP er en tredjepartsudbyder, som kan foretage betalinger på vegne af sine kunder. En sådan gennemførelse af betaling vil foregå med kundens samtykke men uden kundens betalingskort.

Kort fortalt er en PISP en virksomhed, som kan foretage betalinger på vegne af sine kunder uden at bruge kundernes betalingskort hver gang. Det vil sige, at med din accept kan en PISP overføre et beløb direkte fra din konto uden brug af et betalingskort. Idéen bag en PISP er, at udbyderen skal kunne foretage betalinger efter aftale med dig, men uden en særlig aftale med din bank.

Eksempel på en PISP

Et eksempel på en PISP er mobilepay. Ved at benytte mobilepay kan du nemt overføre penge til både venner og familie, men du kan også betale til virksomheder gennem mobilepay. Alt dette foregår uden, at du skal taste dine kortoplysninger. Det vil sige, at det er altså mobilepay som foretager betalinger for dig.

Er en PISP sikker?

Da en PISP vil få adgang til dine kontooplysninger og samtidig kan foretage betalinger, er kravene for at blive en PISP noget større end ved en AISP.

Efter indførelsen af PSD2 blev sikkerhedskravene for elektroniske betalinger skærpet. Det betyder, at en PISP skal bruge to oplysninger fra dig, før den elektroniske betaling kan finde sted. Disse oplysninger kunne eksempelvis være dit telefonnummer, et kodeord, en pinkode osv. En PISP kan ikke foretage betalinger uden accept fra dig, så det er stadig dig, der har fuld kontrol over din data.

Hvordan bliver jeg PISP?

For at en virksomhed kan blive en PISP, skal de have en licens. Dette kan tage meget lang tid og kræve mange timers arbejde før en licens er i hus. Virksomheden vil kun få en PISP-licens, hvis alle krav er opfyldt. Du kan søge om tilladelse hos Finanstilsynet i Danmark.

Hvad er forskellen på en PISP og en AISP?

Forskellen på en PISP og en AISP er, at kun en PISP kan foretage betalinger på vegne af en kunde.

En AISP har kun adgang til kundens bankkonti, hvor de kan benytte oplysningerne til en service for deres kunder. Derimod har en PISP adgang til kundens bankkonti, men samtidig også accept til at foretage betalinger.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage