BillypediaHvad er primoposteringer?

Hvad er primoposteringer?

Primoposteringen er balancen dvs. afstemningen af aktiver og passiver. Primoposteringen er din slutsaldo i årsregnskabet, som bliver overført til næste regnskabsperiode. Det bliver derved til en startsaldo eller det som vi kalder for en primopostering. Det kan også forklares som den første postering i regnskabsåret.

Balancen giver et overblik over værdien af passiver og aktiver på et givent tidspunkt. Primoposteringen fås ved at tage saldo-værdien af passiver og aktiver den sidste dag i regnskabsåret dvs. ultimo posteringen.

Hvad er forskellen på primopostering og åbningsbalance?

Primopostering er i bund og grund det samme som åbningsbalance, men åbningsbalancen bruges kun i to tilfælde. Åbningsbalancen bruges når man starter en ny virksomhed. Det er for eksempel den kapital, der skydes ind i virksomheden. Det andet tilfælde, hvor man kan tale om åbningsbalance er, når man overfører sit regnskab til et nyt regnskabsprogram. Her vil din slutsaldo i regnskabet blive oprettet som en åbningsbalance i det nye program, så regnskabet stemmer fra start af.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage