Hvad er en skattekonto?

Hvad er en skattekonto?

Skattekontoen er virksomhedens samlede overblik hos SKAT over indberetninger, opkrævninger og ind-/udbetalinger. Den viser alle posteringer hos SKAT - også penge du har til gode eller skylder.

Se din skattekonto hos TastSelvErhverv.

Du får en skattekonto tilknyttet din virksomhed helt automatisk. Skattekontoen er registreret under virksomhedens CVR-nummer eller SE-nummer. Hvis en virksomhed har flere SE-numre, så findes der en skattekonto for hver SE-nummer. 

Med kontoen kan du let afstemme overførslerne mellem virksomheden og SKAT. Du skal indberette en lang række ting til SKAT via skattekontoen.

Eksempler på indberetninger til skattekontoen: 

Kontoen hos SKAT giver dig altså et overblik over de økonomiske transaktioner mellem dig og SKAT. 

Indberet til din skattekonto

Når du indberetter til din skattekonto, så bruger du TastSelvErhverv. Heldigvis behøver du ikke, at holde styr på, hvornår det er tid til indberetningerne. Du får nemlig en mail fra TastSelvErhverv helt automatisk.

Dine indberetninger er synlige på skattekontoen dagen efter. 

Minus på skattekontoen...

Når der er et minus på kontoen, så betyder det, at du skylder SKAT penge. 

Plus på skattekontoen...

Når du har plus på skattekontoen, så har du penge til gode hos SKAT. Du kan forvente, at pengene står på din NemKonto inden for 5 hverdage. 

Det er dine indberetninger, som viser, om du har plus eller minus på skattekontoen. Skulle du glemme at indberette din virksomheds tal, så vil SKAT lave et foreløbigt estimat. Du slipper af med estimatet, så snart du indberetter dine tal til skattekontoen.

Hvad er 5-dagsreglen på skattekontoen? 

Det er en vigtig regel at have styr på. Det giver nemlig en masse bøvl med ind- og udbetalinger, hvis du ikke overholder 5-dagsreglen. 

Reglen: Når du betaler et beløb til skattekontoen, så skal det tidligst være fem dage før betalingsfristen. 

Hvis du indbetaler det skyldige beløb for f.eks. moms tidligere end 5 dage fra betalingsfristen, så vil pengene blive tilbagebetalt automatisk. Det er besværligt, for så skal du til at indbetale pengene en gang til. Måske glipper det oven i købet, fordi du ikke er opmærksom på, at pengene er tilbageført. 

Men hvorfor findes den regel egentlig? 

Det gør den, fordi Skattestyrelsen ikke må beholde virksomhedens penge i mere end 5 dage ifølge Opkrævningsloven. 

Sådan undgår du at komme i karambolage med 5-dagsreglen: 

  • Vælg den faktiske betalingsfrist max 5 dage før i netbanken.
  • Tilmeld betalingen til NETS. Betalingsløsningen hos NETS klarer det hele automatisk.
  • Hæv grænsen for udbetaling på din skattekonto. Du kan hæve grænsen til 200.000 kr. Alle beløb under grænsen bliver ikke tilbagebetalt. Hvis du ikke ændrer grænsen for udbetaling, så ligger den som udgangspunkt på 200 kr.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage