Hvad er vækst?

En virksomheds vækst er, når enten produktionen eller indtjeningen stiger. I sig selv er det jo ret simpelt, men der er mange faktorer, der kan spille en rolle.

Dem kommer vi nærmere ind på her.

Hvorfor er vækst vigtig?

Væksten betyder flere penge i kassen for en virksomhed. Det giver et større overskud, som kan bruges til investeringer efter mere vækst eller markeder, men kan selvfølgelig også udbetales til virksomhedens ejere eller aktionærer.

Man kan også sige, at virksomheden vokser. Hvilket altid er en god ting.

Hvordan forøger man sin vækst?

Det er spørgsmålet, som mange forretningsmænd grubler over dagligt. For igen lyder det meget simpelt: tjen flere penge end du gjorde sidste år.

Men hvis det var så let, ville ingen virksomheder have problemer med økonomien eller lukke ned.

Så hvad går galt?

Det afhænger meget af efterspørgslen, markedet, virksomhedens strategi osv. Hvis der fandtes en egentlig formel på at skabe vækst, så ville vi have uendelig vækst ikke kun hos virksomhederne, men også i samfundet generelt.

Men denne formel findes ikke, så derfor er det op til den enkelte virksomhedsejer at lave en strategi, som vil ramme målgruppen godt, som passer til efterspørgslen og som er til at producere og eksekvere for virksomheden.

Gode iværksættere knækker nøden. Andre iværksættere skal prøve et par gange, før de knækker nøden.

Betyder vækst noget for mig personligt?

Hvis du er virksomhedsejer, så ja. Din virksomheds vækst kan gøre en stor forskel for dig alt efter, hvor meget du hæfter for i virksomheden og hvor meget din personlige indkomst afhænger af overskuddet.

Men det er nok ikke noget, du ikke vidste i forvejen.

Landets økonomiske vækst har ikke den store betydning for enkeltpersoner. Du vil kunne mærke væksten i mængden af arbejdsløse - altså hvor få der er af dem - og i velstanden i samfundet generelt. Men i det daglige vil det ikke have nogen betydning for dig.

Hvordan beregner man vækst?

Du trækker sidste års produktion fra dette års produktion, og det samme gør sig gældende for indtægterne. Hvis du har overskud i tallene, så har du vækst i din virksomhed.

Men der findes ikke kun vækst hos virksomhederne.

Hvad er national vækst?

Egentlig er det samme princip gældende for et land som en virksomhed. Når der er mere overskud end sidst, så er der vækst.

Men helt så simpelt kan det dog ikke være - for ellers ville skatterne jo bare ryge op og egenbetaling for alt ville være en realitet.

Der er selvfølgelig også en masse politiske grunde til, at det ikke er en realitet.

Men national økonomisk vækst måles i en forøgning af landets produktion og indkomst. Det opgøres i BNP.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Billy regnskabsprogram crying logoBilly regnskabsprogram logoBilly regnskabsprogram happy logo

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.