Din låneguide

Introduktion

Blå billy bog

Få guiden som e-bog

Jeg accepterer Billys betingelser for opbevaring af personoplysninger

Bankerne i Danmark er ikke kendt for at være dem, der hiver pengene op af lommerne og låner til iværksættere. Hvis du skal øge dine muligheder for at få et lån, kan du med stor gavn læse denne guide, som hjælper dig gennem forløbet, når du skal låne penge.

Finansministeriet har interviewet Toke Kruse, stifter af Billy, og flere andre iværksættere for at finde ud af, hvordan iværksættere kan øge deres chancer for at få bevilliget et lån til deres forretningsidéer. I den forbindelse har vi fået indsigt i, hvilke udfordringer du som iværksætter ofte møder, når du går i banken. Vi kan derfor komme med gode råd og tricks til, hvordan du øger din chancer for at låne penge til din virksomhed.

Læs guiden, og bliv forberedt på, hvad din bankrådgiver vil stille dig af spørgsmål. Så kan du møde op til næste bankmøde med optimale muligheder for at gå hjem med et banklån.

Inden mødet med banken skal du:

  • Have en forretningsplan
  • Have styr på dine budgetter
  • Have en FAQ klar (være forberedt på spørgsmål som din bankrådgiver vil stille dig)
  • Kunne forklare din idé, så din mormor forstår den

Bankrådgivere er som regel ikke iværksættertyper, så tal ikke til dem, som om de er. Her i guiden hjælper vi dig med, hvordan du taler med din bankrådgiver, og hvad du skal have forberedt til mødet.

Du behøver ikke kende eller bruge hver teori og model, som vi foreslår. Se dem i stedet som starten på en proces, hvor du begynder at tænke over forskellige dele af din forretningsidé.

I banken kan du ikke snyde dig til et lån, men du kan altid have gjort dit forarbejde og være bedst muligt forberedt til mødet.

Og husk, at det ikke altid er lykken at låne penge. Det kan tværtimod forårsage mange problemer, hvis du låner penge til et projekt, som ikke er realistisk.

Har du fået afslag på dit erhvervslån af banken? Frygt ej. Du kan ansøge om et erhvervslån af vores partner Ageras Finance til at hjælpe dig på sporet igen. Ageras Finance giver erhvervslån til små virksomheder som kan bruges til markedsføring, inventar eller til at øge likviditeten.

God fornøjelse!

Mange hilsner Billy

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.