Dobbelt postering - Hvad er dobbelt postering?

Dobbelt postering betyder, at du bogfører alle virksomhedens indtægter og udgifter på både debetsiden og kreditsiden.

Vil du have hjælp med at holde styr på regnskabet i din virksomhed? Det kan vi hjælpe med. Prøv Billy gratis.

Dobbelt postering er en meget populær måde at foretage bogføring på. Grundlaget for at føre dobblet postering er debet og kredit, da konceptet er baseret på, at alle posteringer bogføres begge steder. 

Hvordan fungerer dobbelt postering?

Overordnet set er formålet med dobbelt postering at der skabes ligevægt i virksomhedens regnskab. Bliver der indkøbt nyt inventar til din virksomhed, skal du med dobbelt bogføring registrere både den udgift der er forbundet med købet, men også bogføre den øgede værdi, som virksomheden stiger med. Det betyder at du både får et plus og et minus i dit regnskab. 

Du kan støde på, at dobbelt postering i nogle tilfælde påtales som dobbelt bogføring. Der er sådan set ikke nogen forskel på dobbelt postering og dobbelt bogføring. De to termer er synonymer for hinanden, som refererer til den samme bogføringspraksis. 

Giver mulighed for at finde fejl

Dobbelt postering giver også mulighed for nemt at kunne tjekke om der er fejl i regnskabsføringen. Er regnskabet udført korrekt, vil der nemlig altid være ligevægt mellem debet og kredit. Det betyder, at hvis der er f.eks. står 100.000 under debet, skal der helst også stå det samme under kredit, så det derfor går i nul.

Debetkontoen og kreditkontoen skal altså altid vise det samme. Hvis det ikke stemmer overens, er der fejl i regnskabet, hvilket skal findes og korrigeres.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage