Hvad er efterpostering?

En efterpostering eller ompostering, som det også kaldes, er en rettelse på en eller flere konti efter regnskabsåret. Det kan hænde, at du kommer til at lave fejl i din bogføring eller glemme en postering i dit regnskab og det skal selvfølgelig rettes. Det er nemlig vigtigt, at dit regnskab kommer til at stemme. Det kan du gøre med en efterpostering, så du sikrer, at dit regnskab er retvisende og der ikke mangler fakturaer.

Hvis en revisor gennemgår dit regnskab og finder fejl, som skal rettes, så kan revisoren også føre efterposteringerne ind i dit regnskab, selvom regnskabsåret er afsluttet.

Hvordan efterposterer jeg?

Hvis du har en revisor til at stå for dit årsregnskab, så kan revisoren føre dine efterposteringer ind i regnskabet. Men du skal dog udfylde et efterposteringsark i din bogføring, hvor det fremgår om dine efterposteringer er en udgift eller en indtægt.

Hvis du benytter et regnskabsprogram til din bogføring, så kan der være hjælp at hente til dine efterposteringer. I Billy Regnskabsprogram håndteres dine efterposteringer automatisk. Programmet vil guide dig og vise præcis hvad du skal gøre for at indføre dine efterposteringer korrekt.

Efterpostering af moms

Du kan også lave efterposteringer af moms, hvis du har rettelser efter at have afstemt og afregnet momsen i din årsafslutning. I Billy registreres din efterpostering automatisk og der oprettes en efterangivelse, som opgør dine rettelser af momsen, så den kommer til at stemme. Du skal blot indberette din efterpostering af moms på SKAT´s hjemmeside, så sender de en momsfaktura til dig.

Læs mere om bogføring på billypedia.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage