Nulindberetning - Hvad er en nulindberetning

Hvis du som arbejdsgiver i en måned ikke skal indberette noget løn til dine medarbejdere, skal du i stedet lave en nulindberetning.

Mangler du hjælp til regnskabet i din virksomhed? Det kan vi hjælpe med. Prøv Billy gratis.

Er din virksomheds CVR-nummer registeret til at have lønnede medarbejdere, skal du lave en lønindberetning til SKAT hver måned. Er der måneder hvor der ikke er noget løn at indberette, skal der laves en nulindberetning. 

Hvordan laver du en nulindberetning?

For at kunne lave en lønindberetning, og dermed også en nulindberetning, skal du være registreret som arbejdsgiver på virk.dk. Yderligere skal du også være tilmeldt som bruger af eindkomst. 

Selve nulindberetningen skal finde sted inde på SKATs hjemmeside. 

Ejer du en mindre virksomhed, skal du foretage din nulindberetning senest den 10. i måneden efter den måned, som nulindberetningen drejer sig om. 

Har du en større virksomhed hvor skatten derfor betales den sidste dag i måneden, er fristen for nulindberetning månedens sidste bankdag. 

Hvad sker der hvis du ikke laver en indberetning  

Hvis du som arbejdsgiver ikke laver enten en almindelig indberetning eller en nulindberetning til SKAT for en måned, vil SKAT gå ind og lave et overslag på, hvor meget A-skat og AM-bidrag du skulle have betalt for den måned ud fra historikken.

Yderligere vil din virksomhed skulle betale et gebyr til SKAT på 800 kr. 

Går der flere måneder hvor du som arbejdsgiver ikke foretager indberetning af løn eller laver en nulindberetning, risikerer det at få yderligere konsekvenser for både medarbejderne og driften af virksomheden

Gør din virksomhed brug af et lønsystem som f.eks. Salary, tilbyder dit system ofte at indberette løn og nulindberetning automatisk. 

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage