Hvad er et lønsystem?

Der findes mange forskellige programmer til udbetaling af løn og det gælder selvfølgelig om at finde det lønsystem, som opfylder dine behov. Udover at udbetale løn, så kan mange lønsystemer også indberette feriepenge, overføre A-skatAM-bidrag, pension og ATP.

Kan man lave løn i excel?

Principielt kan man godt lave løn i excel og du kan hurtigt finde en skabelon til det på nettet, men der findes ikke mange gode grunde til at lave løn i excel. Du kan nemlig ikke være sikker på, at overholde den rigtige lovgivning for udbetaling af løn, derudover laver du lettere fejl ved manuel indtastning, og så er det tilmed utrolig tidskrævende. Der findes i dag så mange forskellige lønsystemer og en del af dem er endda gratis. Med et lønsystem sikrer du, at lønnen udbetales efter den rette lovgivning og så sparer du en masse tid.

Løn i enkeltmandsvirksomhed

Som lønmodtager er det din arbejdsgiver, der sørger for at betale skat af din løn, så de penge du får udbetalt er din disponible løn. Men som selvstændig er det dig selv, der skal sørge for at betale de rigtige skatter, hvilket kan være forvirrende.

Virksomhedens overskud betegnes som lønnen. Derfor er det vigtigt, at du holder styr på virksomhedens omkostninger og indtægter, så du kender dit overskud. Det kan være en fordel at bruge et program til regnskab for at holde styr på dit overskud og dermed skabe overblik over din virksomheds økonomi. Virksomhedens overskud svarer til din løn før skat. Derfor skal du selv fratrække skatten, før din disponible løn er til rådighed.

Salary lønsystem

Salary er et lønsystem, som gør det nemt at udbetale løn. Det henvender sig især til mindre virksomheder, da det er gratis for virksomheder med op til 10 ansatte. Salary udbetaler automatisk løn, indberetter skat og afregner automatisk pension. Salary kan desuden integreres direkte i dit regnskabsprogram. Dermed bogføres f.eks. personalegoder, skat og pension helt automatisk.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Billy regnskabsprogram crying logoBilly regnskabsprogram logoBilly regnskabsprogram happy logo

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.