Revisorerklæring - Hvad er en revisorerklæring?

Har du som virksomhed fået en revisor til at gennemgå dit regnskab, får du en revisorerklæring som bevis på dette. 

Har du brug for hjælp til regnskabet i din virksomhed? Det kan vi hjælpe med. Prøv Billy gratis.

Ved at få regnskabet godkendt af en revisor, og dermed få en revisorerklæring, kan du bevise at dit regnskab er blevet revideret og at tallene derfor også er retvisende. 

Hvorfor kan en revisorerklæring være vigtig?

En revisorerklæring beviser, at din virksomheds regnskab lever op til de gældende regnskabsstandarder og lovgivning. 

En revisorerklæring er en meget vigtig dokumentation for virksomheden, da den er med til at sikre, at regnskabet er i orden og kan bruges som grundlag for virksomhedens videre økonomiske beslutninger.

Revisorerklæringen er også vigtig for virksomhedens investorer, kreditorer og andre interessenter, da den giver dem tillid til, at resultaterne i virksomheden er retvisende. 

Hvad indeholder en revisorerklæring?

I en revisorerklæring skal det først og fremmest indgå, hvad det er der er blevet revideret. Vedrører revisorerklæringen virksomhedens årsregnskab, vil erklæringen typisk indeholde et punkt, omhandlende eventuelle forbehold vedrørende regnskabet samt en konklusion på dette.

Afhængigt af de pågældende omstændigheder, kan revisoren også inkludere eventuelle øvrige oplysninger. 

Forskellige grader af sikkerhed ved revisorerklæring

Skal din virksomheds regnskab revideres af en revisor, skal du også tage stilling til, hvilken sikkerhedsgrad du vil vælge. Der er her tale om, hvor omstændigt revisionen af regnskabet skal være. Her bør du vælge den grad, der stemmer bedst overens med din virksomheds behov. 

Der findes fem forskellige grader af sikkerhed:

  • Ingen revisorerklæring (fravalg af revision)
  • Assistance til regnskab
  • Review af regnskab
  • Udvidet gennemgang af regnskab
  • Fuld revision af regnskab

Sikkerhedsgraderne går altså fra helt fravalg af revision til fuld revision af regnskabet. Garantien for, at regnskabet er retvisende stiger derfor i tagt med hvilken grad af sikkerhed der vælges for revisionen.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage