Din årsafslutningsguide

Michael Boman Hvid

Udgifter og udlæg

Blå billy bog

Få guiden som e-bog

Jeg accepterer Billys betingelser for opbevaring af personoplysninger

Når du har tjekket, om dine bankkonti er afstemt, skal du gennemgå, om du har fået bogført alle dine udgifter og udlæg for 2019.

Udgifter

Når du gennemgår, om du har fået bogført alle regninger og udgifter, skal du huske, at det er fakturadatoen og ikke betalingsdatoen, som er bestemmende for moms- og skattefradrag samt, hvornår en udgift skal indregnes.

Selvom betalingsdatoen først er i 2020, skal omkostninger og udgifter fra i år med i regnskabet for 2019. Det vil sige, at har du fået en regning i slutningen af december, men du først betaler den i januar 2020, så skal udgiften stadig indregnes i 2019 regnskabet.

Udlæg

Det samme gælder for udlæg. Det er fakturadatoen, der gælder.

Hvis du har haft private udlæg eller rejseudgifter i år, så husk at få dem med i regnskabet. Det kan være, at du har lagt ud for ting, som reelt set skal betales af firmaet, eller at du har haft udgifter i forbindelse med en rejse, hvor du eksempelvis kan trække kost, logi og transport fra.

Det er vigtigt, at du har dokumentation og bilag på dine udlæg.

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.