Din årsafslutningsguide

Michael Boman Hvid

Åbningsbalance

Blå billy bog

Få guiden som e-bog

Jeg accepterer Billys betingelser for opbevaring af personoplysninger

Hvis du har haft et regnskab, inden du begyndte at bruge Billy, skal du huske at indtaste din åbningsbalance i Billy, så din bankkonto, skyldnere, moms m.m. stemmer.

For at indtaste din åbningsbalance går du til indstillinger > regnskabsindstillinger > ret åbningsbalance

I feltet åbningsdato skal du indtaste den dato, som balancerne gælder fra. Hvis du eksempelvis skiftede til Billy den 1. januar 2015 og ikke har indtastet fakturaer eller regninger i Billy før denne dato, skal du altså skrive 31-12-2014 i feltet. Derefter udfylder du saldi på de konti, som har en saldo. Hvad der skal stå på hver konto afhænger af dit tidligere regnskab, som saldobalancen gælder fra. Ofte vil du kunne udtrække en saldobalance fra dit tidligere regnskabsprogram eller få dem fra din revisor eller bogholder.

Husk, at dit regnskab altid skal balancere, og at Debet i alt og Kredit i alt skal gå op med hinanden.

Det vil sige, at følgende skal gælde:
Aktiver + Udgifter = Passiver + Egenkapital + Indtægter

  • Dette kaldes også for regnskabsligningen, og den er hovedprincippet i det dobbelte bogholderi, som Billy også bruger. Det er dog ikke et begreb, du støder på, når du i hverdagen bruger Billy.
Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.