Din årsafslutningsguide

Michael Boman Hvid

Skattekontoen

Blå billy bog

Få guiden som e-bog

Jeg accepterer Billys betingelser for opbevaring af personoplysninger

Det er ikke alle virksomhedsejere, der ved det, men alle virksomheder har en skattekonto hos SKAT, som giver et samlet overblik over virksomhedens løbende mellemværender med SKAT.

Når du har afstemt momsen, skal du også afstemme skattekontoen hos SKAT. Her skal balancen på skattekontoen i Billy stemme overens med saldoen hos SKAT. Du finder som sagt skattekontoen på TastSelv Erhverv.

Hvis du i forvejen kender til skattekontoen hos SKAT, kan du let afstemme overførslerne mellem din virksomhed og SKAT og se, om du har mellemregninger med dem. Her skal du i din afstemning huske at tage forbehold for skyldig A-skat og skyldig AM-bidrag, som bør ligge på hver deres skyldig konto i balancen. Skyldig rente og andet skal matche skattekontoen.

Kender du ikke til skattekontoen, kan det være indviklet at afstemme, fordi SKAT blander moms, renter, skyldig AM-bidrag og meget andet sammen.

For at hjælpe dig har vi skrevet en mere dybdegående guide om afstemning af skattekontoen hos SKAT. Du finder guiden her.

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.