Driftsrentabilitet - Hvad er driftsrentabilitet

Driftsrentabilitet er en økonomisk måling, der kan bruges til at vurdere en virksomheds økonomiske sundhed.

Med regnskabsprogrammet fra Billy kan du nemt få overblik over din virksomheds regnskab. Prøv Billy gratis.

En virksomheds driftsrentabilitet er en vigtig nøgleindikator for virksomhedens evne til at generere overskud af den daglige drift, og om det generelt er er rentabelt at drive virksomheden. 

Hvad kan driftsrentabiliteten bruges til?

Driftsrentabiliteten er en vigtig faktor for en virksomhed, da den siger noget om virksomhedens økonomiske sundhed. En god driftsrentabilitet indikerer, at virksomheden har en sund økonomi og er i stand til at investere i sin vækst og udvikling. 

Omvendt er en mindre god driftsrentabilitet et tegn på, at virksomheden har problemer med at dække sine omkostninger og kan være en indikation på, at virksomheden har behov for at optimere sin forretningsmodel. 

Hvilke nøgletal kan sige noget om driftsrentabiliteten?

Når en virksomheds driftsrentabilitet skal vurderes, er det nødvendigt at se på det nøgletal der hedder EBITDA. EBITDA er en forkortelse for Earnings Before Interests, Taxes, Depreciation and Amortization. Nøgletallet anvendes til at vurdere virksomhedens driftsrentabilitet, da det går ind og ser på de omkostninger, der er forbundet med den daglige drift af virksomheden.

Det er dog ikke nok alene med EBITDA, når du skal vurdere virksomhedens samlede økonomi og rentabilitet. Her er det nødvendigt at inddrage flere nøgletal i rentabilitetsanalysen. 

Hvilke andre nøgletal kan sige noget om rentabilitet?

Udover at bruge EBITDA til at se på driftsrentabiliteten i en virksomhed, er der også andre nøgletal, du kan bruge til at få et indblik i virksomhedens samlede rentabilitet. Disse nøgletal er: 

Ved at se på disse nøgletal, kan du lave en dybere og mere detaljeret analyse af virksomhedens rentabilitet, som kan give en bedre indblik i, hvor virksomheden eventuelt kan optimeres.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage