Billypedia>Hvad er en kontoplan?

Hvad er en kontoplan?

En kontoplan er en oversigt over samtlige konti i en virksomheds bogføring. Kontoplanen er opdelt i en resultatopgørelse og en balance, der samlet giver et overblik over virksomhedens økonomiske situation.

Lad os kigge lidt nærmere på resultatopgørelsen og balancen:

  • Resultatopgørelse er en opgørelse over virksomhedens indtjening
  • Balancen er en opgørelse over værdien af virksomhedens aktiver og passiver på en given dag.

Hvordan får jeg en gratis skabelon til en kontoplan?

Det er let at finde en gratis skabelon til en kontoplan, for der findes rigtig mange hjemmesider, som tilbyder gratis skabeloner.

Det kræver egentlig bare en hurtig googlesøgning, så burde du have en gratis skabelon til din kontoplan.

Hvis du bruger et regnskabsprogram, vil der typisk også være en indbygget kontoplan i programmet.

Kom i gang med at oprette en kontoplan i Billy her.

Hvordan er en kontoplan opbygget?

Kontoplanen er bygget op af virksomhedens forskellige konti, som er delt ind i kategorier. Det kan eksempelvis være “rejseomkostninger”. Her vil der typisk være konti for benzin, leasing af bil, flybilletter, hotel osv.

Under de enkelte kategorier skal de enkelte konti også have en label med et mere specifikt navn. Et eksempel kunne være “flybilletter”. Her skal der så kun være posteringer for flybilletter. De forskellige konti skal hver især have et nummer, som indikerer hvor i kontoplanen de ligger.

Hvem bruger kontoplaner?

Det vil typisk være virksomheder som benytter sig af en kontoplan i forbindelse med bogføringen. Der kan eksempelvis være tale om alt lige fra handelsvirksomheder til virksomheder som beskæftiger sig med udlejningsejendomme eller i princippet alle andre typer virksomheder, lige meget hvad de beskæftiger sig med.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage