Billypedia>Hvad er kostpris?

Hvad er kostpris?

Kostpris er en vares indkøbspris inklusiv alle omkostninger. Kostprisen inkluderer alle de omkostninger, der er forbundet med varen såsom råvarer, materialer, energi, indpakning, transport, timeløn, told mm. Kostprisen er altså værdien af varen eller ydelsen, når alle omkostninger er medregnede, men uden eventuel avance.

Sådan udregnes kostpris

For at du kan vide, om du tjener penge på en vare eller en serviceydelse, er det nødvendigt, at du kender kostprisen. Hvis du f.eks. bygger og sælger stole, kunne en forsimplet udregning af kostprisen se således ud:

  • Materialer til stolen: 2000 kr.
  • Timeløn til snedkeren som bygger stolen: 1000 kr.
  • Andre udgifter: 500 kr.
  • Kostpris: 3500 kr.

Hvad bruger man kostprisen til?

Når du kender kostprisen på en vare eller er ydelse, kan du ud fra den avance du ønsker at opnå regne dig frem til, hvad din endelige salgspris bør være.

Kostprisen bruges også til at opgøre virksomhedens overordnede vareforbrug i resultatopgørelsen. Vareforbruget beskriver den samlede kostpris for varer, der er solgt i regnskabsperioden.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage