Din håndværkerguide

Oplagte fradrag til håndværkere

Blå billy bog

Få guiden som e-bog

Jeg accepterer Billys betingelser for opbevaring af personoplysninger

Ansatte

Medarbejdende ægtefælle
Er du gift, og deltager ægtefællen i virksomhedens drift, kan du få fradrag for det, man kalder ”medarbejdende ægtefælle”, på op til 246.400 kr.

”Medarbejdende ægtefælle” er en måde at flytte indkomsten fra din virksomhed og over til din ægtefælle og kan sammenlignes med, at du giver din ægtefælle løn (blot uden besværet med at blive oprettet som arbejdsgiver m.v.). Der er altså ikke tale om at overføre penge til ægtefællen – indkomstoverførslen sker kun på papiret.

Hvis din indtægt ligger over topskattegrænsen, og din ægtefælle ikke er ansat i din virksomhed, kan denne ordning være med til at reducere den topskat, du skal betale. Man skal selvfølgelig også tage højde for, om ægtefællens indkomst i forvejen ligger over topskattegrænsen, da det i så fald ikke vil give mening. Det skal også bemærkes, at beløbets størrelse skal kunne retfærdiggøres i ægtefællens arbejdsindsats i virksomheden.

Fradrag for fagforeningskontingenter
I 2020 er fradraget for fagforeningskontingenter 6.000 kr. Det vil sige, at dine ansatte har mulighed for at få fradrag op til 6.000 kr. for deres udgifter til kontingenter.

For kontingenter til A-kasse og efterløn er der ikke noget loft.

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.