Din håndværkerguide

Oplagte fradrag til håndværkere

Blå billy bog

Få guiden som e-bog

Jeg accepterer Billys betingelser for opbevaring af personoplysninger

Forplejning og tøj

Moms ved køb af mad
Som hovedregel får du ikke fradrag for indkøb af mad til ansatte, men nogle gange kan der være fradrag alligevel.

Kommer der noget pludseligt overarbejde, som man ikke har forudset eller varslet forinden, kan man få fuldt momsfradrag, hvis man køber mad til sine ansatte i denne forbindelse. Det er vigtigt, at overarbejdet ikke er varslet og ikke sæsonbetinget. Det betyder, at hvis I en dag pludselig får en hasteopgave, der medfører, at de ansatte er nødt til at arbejde over, så kan du få fuldt fradrag for momsen.

Tager du dine medarbejdere med ud at spise på en restaurant, får du fradrag for en fjerdedel af momsen. Denne regel gælder kun, hvis maden indtages på restauranten. Det vil sige, at hvis I spiser for 1.000 kr. (hvoraf momsen er 200 kr.), så vil du kunne få refunderet en fjerdedel af de 200 kr. på din momsangivelse. Det vil sige, at 50 kr. bliver refunderet som købsmoms. Hvis du holder et møde i din virksomhed, og du køber mad ind til anledningen, kan du få fuldt fradrag for momsen, hvis mødet foregår inden for et fastsat tidsrum, og serveringen foregår under mødet. Køber du ind for 500 kr., vil du få refunderet 100 kr. på momsangivelsen. De forskellige typer af møder kan eksempelvis være bestyrelsesmøder, interne møder (med fagligt indhold) og interne kursusaktiviteter. Bemærk, at der kun er tale om møder, der afholdes i virksomhedens egne lokaler.

Beslægtet blogindlæg: Fradrag ved køb af mad

Moms ved køb af kaffe
Som selvstændige drikker vi meget kaffe, og af en eller anden grund har SKAT valgt at taksere det på en besynderlig måde. For at undgå problemer har vi her oplistet nogle overordnede guidelines, så du kan spare mest muligt.

Kaffe kan du som udgangspunkt ikke få fradrag for, men der er enkelte undtagelser – her er en af dem. Når du køber en pose kaffe, kan du faktisk få fuldt momsfradrag for den del af kaffen, der bliver serveret for dine kunder.

Med andre ord gælder det om at drikke rigtig meget kaffe, når du har kundemøder. Den del af kaffen, som dine medarbejdere drikker, kan du ikke få momsfradrag for. Med mindre man er meget konsekvent og adskiller kaffen i forskellige dåser, så vil man skulle bogføre sine kaffeudgifter efter et skøn.

Skattefradrag for arbejdstøj
Generelt kan man få fradrag for de udgifter, der i årets løb kan og skal sikre virksomhedens indkomst nu og fremover. Derfor kan en virksomhed trække arbejdstøj fra i regnskabet. Dog er der nogle meget skrappe regler og krav.

Du kan få fradrag for:

  • Arbejdstøj og uniformer, der er ejet af virksomheden.
  • Virksomhedens civilbeklædning med logo (må ikke anvendes privat).

Krav:

  • Der skal være tale om specialbeklædning, der ikke er egnet til privat brug.
  • Lønmodtageren skal på grund af den specielle arbejdsbeklædning have udgifter til tøj, der er større end almindelige udgifter på områder, hvor der bliver brugt almindeligt tøj i arbejdstiden.

Udgangspunktet er, at udgifter til tøj er en privat udgift. Du kan dog undtagelsesvist få fradrag for merudgifter til arbejdstøj. Fradrag for merudgifter til arbejdstøj er omfattet af bundgrænsen på 6.300 kr. årligt i 2020, dvs. at der ikke gives fradrag for de første 6.300 kr. af udgiften.

Eksempel på tøj, som kan fradrages:
En tømrer har købt specialdesignet tøj med særlige lommer til værktøj, knæpuder og påsyede reflekser. Derudover er arbejdstøjet blevet påført virksomhedens logo og navn.

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.