Bankafstemning med Billy Regnskabsprogram

Billy regnskabsprogram forfatter

Oliver Storm Pallesen

13. september 2014

I Billy har du mulighed for at foretage en afstemning mellem din bank og Billy. Det gør det nemt at afstemme dit regnskab i Billy med dine data fra din bank.

Bankafstemningen er ikke en nødvendighed, men er et hjælpemiddel til at afstemme banken.

I hjælpeartiklen beskriver vi, hvordan du laver en bankafstemning i Billy.

Foretag en bankafstemning

• Vælg Regnskab
  • Klik på Bankkonti
Bankafstemning
  • Vælg din bankkonto og klik på Synkronisér
Bankafstemning
  • Hvis du har oprettet flere bankkonti, kan du vælge, hvilken du vil afstemme med din netbank.

• Nu kan du se dine ikke-afstemte posteringer i højre side. De er som standard sorteret efter dato. I toppen af højre side finder du Importer-knappen. Den skal du bruge til at uploade din CSV-fil.

Bankafstemning
  • Når du klikker på Importer-knappen, vil du blive ført til et vindue, hvor du kan vælge at uploade CSV-filen. Denne fil får du fra din Netbank - typisk ved din kontooversigt.

• Når du har uploadet din CSV-fil, vil systemet sammensætte posteringer, der stemmer overens med hinanden. Hvis du har posteringer i din bank, som du ikke har oprettet i Billy, vil synkroniseringen hjælpe dig med at finde disse. Du kan oprette fakturaer og regninger direkte i bankafstemningen.

Bankafstemning

For at godkende overensstemmelse mellem bankposteringer og posteringer i Billy, klikker du på Afstem ved posteringen i Billy. Ellers kan du oprette enten regninger, fakturaer eller en anden postering, som får det til at stemme.

Hvis det hele går op, burde du nu være sikker på, at din bank og Billy stemmer overens med hinanden.

For at danne et nemt overblik over de mange posteringer, kan du sortere i posteringerne ved at bruge filtre såsom fakturaer, regninger og posteringer. Herudover kan du også sortere på dato og beløb.

Bankafstemning

Skulle det ske, at du kommer til at matche to posteringer op med hinanden ved en fejl, så kan du let rette det. Klik først på arkiv og derefter fjern ud for de posteringer, du er kommet til at lave fejlen ved.

Bankafstemning