Likvide beholdninger - Hvad er likvide beholdninger?

Likvide beholdninger er en betegnelse for de frie midler, der er i en virksomhed, som nemt og hurtigt kan omsættes. 

Vil du have hjælpe med at holde styr på likviditeten i din virksomhed? Det kan vi hjælpe med. Prøv Billy gratis.

Virksomhedens likvide midler består typisk af opsparede kontanter, og er afgørende for virksomhedens økonomiske sundhed. Det er de, da de tillader at betale eventuelle uforudsete forpligtelser. Likvide beholdninger er de frie midler der er i virksomheden, hvilket vil sige, at de ikke er bundet i aktiver

Hvorfor er likvide beholdninger vigtige?

Likvide beholdninger er vigtige for enhver virksomhed af flere grunde. 

Først og fremmest vil en god mængde likvide beholdninger sandsynligvis også betyde, at virksomheden har en god likviditetsgrad. Virksomhedens likviditetsgrad er et nøgletal, som er med til at påvise, at virksomheden har en sund økonomi samt en fornuftig drift. Dette kan bl.a. være med til at gøre virksomheden mere tiltrækkende for nye investorer.

Udover dette fungerer likvide beholdninger også som en slags oprustning for virksomheden, med henblik på at imødekomme eventuelle krisetider, eller uforudsete udgifter

Hvordan kan de likvide beholdninger forøges?

Vil du forbedre din virksomheds likvide beholdninger, er der flere måder hvorpå dette kan opnås. 

Først og fremmest kan du vælge at lægge en del af virksomhedens overskud til side, så du derigennem sparer likvide beholdninger op i virksomheden. Yderligere kan du prøve at formindske eller afskære udgifter og omkostninger, så der på den måde frigives mere kapital, der kan forøge de likvide beholdninger.

Hvis din virksomhed akut har brug for flere likvide beholdninger, kan en anden mulighed være at gå i banken og bede om at få en større kassekredit. Dette vil dog samtidig skabe større gæld i virksomheden, og kan risikere at give økonomiske problemer på længere sigt. 

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage