Resultat - Hvad er et resultat?

Resultat er et regnskabsmæssigt term, der bruges til at angive konklusionen af diverse økonomiske aktiviteter. 

Vil du have hjælp med at holde styr på virksomhedens forskellige resultater? Det kan vi hjælpe med. Prøv Billy gratis.

Termet resultat kan både bruges i den mere simple forstand, f.eks når virksomheden trækker omkostninger fra omsætningen, men også i større sammenhænge som årets resultat eller resultat af primær drift. 

Hvad viser årets resultat?

Når der tales om resultater inden for virksomheder, er en væsentlig faktor årets resultat. Årets resultat er det resultat, der endeligt viser, hvordan det er gået for virksomheden i det forgangne regnskabsår rent økonomisk. 

Grundlæggende beregnes årets resultat ved at tage virksomhedens samlede omsætning og fratrække virksomhedens samlede udgifter. Yderligere kan skat fratrækkes, for at få årets resultat efter skat. 

Hvad viser resultatet af primær drift?

Resultatet af primær drift er et væsentligt nøgletal for en virksomhed, da det er med til at give en forståelse af, hvordan virksomhedens økonomi ser ud. 

Resultatet af primær drift viser, hvor mange penge der er tilbage, efter de driftsomkostninger der har været er trukket fra. På den måde kan du se, hvor stor en fortjeneste virksomheden får på salg af sine produkter eller services. 

Resultatet af primær drift kaldes også for driftsresultat eller EBIT

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage