Udbetaling af udbytte i ApS med Billy Regnskabsprogram

Oliver Storm Pallesen

19. december 2014

Når en ApS virksomhed har aflagt sit årsregnskab, og der har været et overskud i virksomheden, så er det overskud et udbytte, som kan blive udbetalt til virksomhedens ejer og aktionærer. Det udbytte er i forbindelsen af udarbejdelsen af årsrapporten, blevet bogført af nogle efterposteringer, hvori udbyttet er blevet overført på en skyldigt udbytte konto.

Man skal dog huske på, at når virksomheden vælger at udlodde udbyttet, skal der betales udbytteskat. Hvor meget det er, afhænger af mængden og skattesatserne. Dette skal man være opmærksom på, så den rigtige mængde blive betalt i skat.

I denne artikel vil vi vise, hvordan du bogfører selve udbetaling af udbyttet.

Bogføring af udbetaling af udbytte

• Vælg Regnskab
  • Vælg derefter Kassekladde
Udbetaling af udbytte
  • Lav 2 linjer ved at trykke på pilen og plus ikonet
Udbetaling af udbytte
  • Vælg dato
  • Debiter kontoen Skyldigt udbytte
  • Krediter kontoen Bank
  • Klik Godkend alle
Udbetaling af udbytte

Nu har vi bogført, at der er penge, som er gået ud fra banken - altså vi har krediteret banken og de penge er gået til virksomhedens skyldigt udbytte ved at debitere den konto.