Udbetaling af udbytte i ApS

Carlo Faraj2021-11-23
Tilbage til Regnskab og bogføring

Når en ApS virksomhed har aflagt sit årsregnskab, og der har været et overskud i virksomheden, så er det overskud et udbytte, som kan blive udbetalt til virksomhedens ejer og aktionærer. Det udbytte er i forbindelsen af udarbejdelsen af årsrapporten, blevet bogført af nogle efterposteringer, hvori udbyttet er blevet overført på en skyldigt udbytte konto.

Man skal dog huske på, at når virksomheden vælger at udlodde udbyttet, skal der betales udbytteskat. Hvor meget det er, afhænger af mængden og skattesatserne. Dette skal man være opmærksom på, så den rigtige mængde blive betalt i skat.

I denne artikel vil vi vise, hvordan du bogfører selve udbetaling af udbyttet.

Opret konto for skyldig udbytte

• Vælg Indstllinger (tandhjulet).
  • Vælg Virksomhed øverst.
  • Vælg herefter Regnskab.
  • Rediger kontoplan.
  • Vælg Opret konto.
  • Indtast herefter kontogruppe 7300 - Kortfristede forpligtelser.
  • Angiv et kontonr indenfor 7300 kategorien fx 7301.
  • Angiv kontonavnet Skyldigt udbytte.
  • Momssatssen skal sættes på 0% - Momsfrit.
  • Tryk herefter Gem konto.

Bogføring af udbetaling af udbytte

• Vælg Bogføring.
  • Vælg derefter Kassekladde.
  • Lav 2 linjer ved at trykke på pilen og plus ikonet.
  • Vælg dato.
  • Debiter kontoen Skyldigt udbytte.
  • Krediter kontoen Bank.
  • Klik Godkend alle.

Nu har vi bogført, at der er penge, som er gået ud fra banken - altså vi har krediteret banken og de penge er gået til virksomhedens skyldigt udbytte ved at debitere den konto.