Hvad er en kassedifference?

Der kan opstå en kassedifference, når der er forskel på indbetalinger og udbetalinger ved kasseopgørelsen. Sagt på en anden måde, en kassedifference er forskellen mellem den optalte og bogførte kassebeholdning. Når de to tal er lige store, så er kassen afstemt, og der er ingen kassedifference.

Som virksomhedsejer skal du lave en kasseopgørelse hver dag. Kasseopgørelsen over indtægter og udgifter skal kunne dokumenteres med en kassestrimmel eller et bilag. Indbetalinger og udbetalinger skal efterfølgende bogføres sammen med bilag over virksomhedens køb og salg.

Din kasseopgørelse er vigtig, fordi den har betydning for opgørelse af moms, afgifter og skat, samt for virksomhedens årsregnskab.

Hvordan bogføres kassedifferencen?

Kassedifferencen er en del af omsætningen. Når beløbet er positivt bogføres det som en indtægt, og når beløbet er negativt bogføres det som en udgift.

resultatopgørelsen har omkostningerne en debetsaldo, og omsætningen har en kreditsaldo. I balancen er debetsaldoen aktiverne, og kreditsaldoen er passiverne.

Skal man betale moms af en kassedifference?

Det er lidt af en gråzone, om man skal betale moms af kassedifferencen. En tommelfingerregel er, at der skal betales salgsmoms ved regelmæssige kassedifferencer. Salgsmoms er den udgående moms dvs. den moms der skal betales af de varer du sælger.

Hvorfor stemmer kassen ikke?

Der kan være flere grunde til, at der er en kassedifference. Det kan være, at:

  • Der er givet et forkert beløb tilbage til en kunde
  • Der er en fejl i optællingen af morgen- eller aftenbeholdningen
  • Der er givet et forkert beløb tilbage f.eks. kan en vare koste 19,85 kr. og kunden betaler 20 kr.
  • Der er en medarbejder som har lånt af kassen og glemt at lægge pengene tilbage
  • Der er blevet stjålet af kassen

Det er ikke altid, det er åbenlyst hvor fejlen ligger, men det vigtigste er at kunne dokumentere kasseopgørelsen.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.


Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage