Bogføring af telefon til både privat og erhverv

Mikkel Støtt2021-11-23
Tilbage til Regnskab og bogføring

Hvis du også bruger din virksomhedstelefon privat, skal du beskattes af det, som hedder "fri telefon". I 2022 udgør dette beløb 3.000 kr.

Du skal således blot bogføre regningen og tage højde for det momsfradrag du er berettiget, og så skal de 3.000 kr. lægges til dit overskud, når skatteregnskabet laves i følge med selvangivelsen.

Momsfradraget afhænger af den faktiske benyttelse, så her skal du vurdere, hvor stor andel af regningen er privat, og så kun tage momsfradrag for den erhvervsmæssige del. Det skal være et så realistisk skynd som overhovedet muligt.

I denne artikel vil vi vise, hvordan du bogfører en regning hvor du kan få refunderet 80 % af momsen. Den del af momsen, som du ikke får direkte refunderet, får du i stedet som skattefradrag.

Bogfør regningen

  • Vælg Udgifter.
  • Klik Opret regning.

Her er det vigtigt at du deler regningen op i 2 linjer, ved at klikke på Tilføj linje. Fremgangsmåden er at du skriver den erhvervsmæssige del ind i en linje og den privat i en anden. Hvor du vælger købsmoms for den erhvervsmæssige del og momsfrit for den private del, som du kan se på billedet.

Derefter klikker du Godkend, og så har du bogført en regning for en telefon som både bruges i det private og erhvervsmæssige.