Nem guide: Opret CVR-nummer

Dato:26. juli 2021
Læsetid:5 minutter

Skal du starte en ny virksomhed op? Så skal du måske overveje, at få den CVR-registreret. Faktisk er det et lovkrav, hvis du tjener for mere end 50.000. 

Få hjælp til din CVR registrering her på bloggen. 

Hvad er CVR-nummer?

CVR er en forkortelse for Det Centrale Virksomhedsregister. Det er her, alle virksomheder i Danmark bliver registreret ud fra oplysningerne:

 • Virksomhedens navn
 • Virksomhedens adresse
 • Virksomhedens antal medarbejdere 
 • Virksomhedens branchekode

For at gøre det lettere for staten hurtigt at identificere en virksomhed i registret, får alle virksomheder tildelt en unik identifikationskode på 8 cifre. Det er det, man kalder for et CVR-nummer

Hvad er branchekode?

Når du registrerer din virksomhed til CVR-registret, skal du have en branchekode. En branchekode består af 6 cifre og bruges til at kategorisere virksomheder ud fra brancher både herhjemme og i udlandet.

Du kan finde din branchekode ved at søge hos Virk på linket her

Branchekoden bliver kun brugt til statistikker, så vi i Danmark og i udlandet kan se udviklingen af virksomheder inden for de forskellige brancher. Det er derfor ikke altafgørende, hvis du kommer til at vælge en forkert branchekode. 

Hvad bruges CVR-nummer til? 

Når du har et CVR-nummer, kan offentlige myndigheder såvel som privatpersoner tilgå oplysningerne via CVR-registret. Det kan være relevant, når du handler med en anden virksomhed. Her skal virksomheden nemlig bruge din virksomheds CVR-nummer, når du skal modtage en faktura på din virksomheds vegne. 

Men det er ikke det eneste. Når du er CVR-registreret, er det lovpligtigt, at du angiver dit CVR-nummer forskellige steder. 

Vi har samlet nogle eksempler her: 

Din virksomheds hjemmeside

Har din virksomhed en hjemmeside, skal du angive dit CVR-nummer her. Her giver det mening, at du skriver det sammen med din virksomheds øvrige kontaktoplysninger (fx telefonnummer, adresse og e-mail). 

Dine fakturaer

Dit CVR-nummer skal ikke kun fremgå på fakturaer, der er udstedt til din virksomhed. Du skal også sørge for at angive dit CVR-nummer, når du selv laver en faktura. 

Din firmabil

Hvis du er CVR-registreret og har en bil, du kun bruger i forbindelse med arbejde, skal du også bruge dit CVR-nummer. Det er nemlig et lovkrav, at du både har virksomhedsnavn og dit CVR-nummer stående på bilen. Har din firmabil papegøjeplader eller en markering med: “Må bruges privat”, er det dog ikke et krav, at der skal stå CVR-nummer. 

Din autosignatur

Der er mange, der overser netop det her sted, hvor de også angive CVR-nummer. Men det er et lovkrav, at du har dit CVR-nummer på din virksomheds papirer og e-mails. 

Hvis du ikke angiver CVR-nummer de steder, hvor det er et krav, kan du risikere en bøde. Har du fx ikke angivet CVR-nummeret på din bil, vil bøden lyde på 5.000 kr. første gang, du overtræder reglen. 

Hvornår skal man have et CVR-nummer?

Det er lovpligtigt, at du får CVR-nummer, når du har en omsætning for over 50.000 kr. om året. Omsætter du for færre end 50.000 kr. om året, er det frivilligt.

Du gør dog klogt i at overveje det alligevel, fordi du med et CVR-nummer bl.a. har mulighed for at få fradrag på dine udgifter i virksomheden. 

Når får oprettet et CVR-nummer til din virksomhed, bliver din virksomhed automatisk tilmeldt bl.a. skat og moms. Du kan dog godt selv vælge at få CVR-nummer uden at blive momsregistreret. Her vil du i stedet skulle registrere moms som selvstændig erhvervsdrivende. 

Hvordan får man et CVR-nummer?

Det er slet ikke svært at få et CVR-nummer. Tværtimod. Danmark er et af de lande, hvor det er nemmest at få et CVR-nummer til din virksomhed. 

Der er dog forskel på, hvor let det er, ud fra hvilken type virksomhed, du skal registrere. Med enkeltmandsvirksomheder er der færre trin til at blive CVR-registreret, end der er for selskaber. Med selskaber er der nemlig flere oplysninger, du skal udfylde. 

Sådan opretter du CVR-nummer til din virksomhed:

1.  Gå til Virk og vælg Start af virksomhed

2. Login med dit NemID

3. Vælg virksomhedsform (fx personligt ejet mindre virksomhed, enkeltmandsvirksomhed eller interessentskab)

4. Udfyld relevante oplysninger

Her er et udpluk af oplysninger, du skal have klar:

 • Antal ansatte (oplysningerne kommer fra Danmarks Statistik og bygger på tal fra Skattestyrelsens eIndkomst)
 • Registrering af ejerforhold
 • Helligdagsåbent
 • Register til bekæmpelse af hvidvask
 • Oplysninger fra CPR om din bopæl og dit navn

Der er nogle af oplysningerne, der kræver en registrering først. Det gælder fx, hvis du holder helligdagsåbent, hvilket skal registreres hos Virk.dk. Du kan finde det fulde overblik over registreringer, det kræver og læse mere hos Erhvervsstyrelsen lige her

Hvor lang tid tager det at få CVR-nummer?

Der kan gå mellem timer til uger, før du får dit CVR-nummer. Det afhænger i bund og grund af hvilken virksomhedsform, du skal have CVR-nummer til. 

For enkeltmandsvirksomheder går der som regel op til en uge eller to, før sagen er færdigbehandlet hos Erhvervsstyrelsen. For selskaber går der maks 24 timer, før du modtager dit CVR-nummer. 

Bliver du utålmodig eller går der længere tid, kan du ringe til Erhvervsstyrelsen for at høre om status på din sag. 

Hvad er reklamebeskyttelse af CVR-nummer?

Hvis du vil undgå at få mange reklamer og opkald fra telefonsælgere, kan det være en god idé at få dit CVR-nummer reklamebeskyttet. Med et reklamebeskyttet CVR-nummer skjules din virksomheds telefonnummer og emailadresse. Det er dog et krav, at din virksomhedsadresse er tilgængelig. 

At få reklamebeskyttet dit CVR-nummer er ikke ensbetydende med, at du undgår reklamer helt. Sælgere og andre reklamehenvendelser vil også kunne få fat på din virksomheds oplysninger andre steder end i CVR-registret. Har du fx oplysninger om din virksomhed på din hjemmeside, er det altså ikke omfattet af reklamebeskyttelsen for CVR-nummer. 

Sådan gør du: 

 • Gå til din virksomheds stamdata
 • Klik i feltet Der ønskes reklamebeskyttelse i CVR
 • Angiv dato for start af reklamebeskyttelse
 • Tryk Fortsæt

Har du en enkeltmandsvirksomhed, vil reklamebeskyttelsen også gælde din virksomheds p-enheder i tilfælde af, at du har ansatte fordelt på forskellige adresser. 

Skal du bruge mere hjælp til opstart af virksomhed, kan du tjekke vores guide ud.

 • Lav en forretningsplan: Gratis forretningsplan skabelon og guide
 • Sådan får din webshop en stærk position online
 • Hobbyvirksomhed: Se krav og regler her