5 tips til momsindberetning

Dato:9. august 2022
Læsetid:3 minutter

Alle laver fejl engang imellem, men det kan koste dig dyrt hvis du laver fejl i din moms. Derfor har vi samlet vores 5 bedste tips til dig som laver momsindberetninger, så du undgår de fleste klassiske fejl.

Tip 1: Sørg for at dit momsgrundlag passer

Før du indberetter din moms, er det en god ide at tjekke om dit momsgrundlag passer. Hvis ikke, så risikere du at indberette en forkert moms og kan risikere en kæmpe efterbetaling. Du kan tjekket dit momsgrundlag i Billy, hvor du kan se hvor meget du har af salgsmoms og købsmoms på de fakturaer og regninger som du har bogført. 

Du burde også tjekke om banken stemmer overens med din banks reelle banksaldo, så du ved at du ikke har glemt en regning eller faktura i farten. Ved at benytte Billys bankintegration gør det bankafstemning nemt og overskueligt. Du kan få en gennemgang af  bankafstemning i Billy i vores artikel.

Tip 2: Brug vores momsintegration til nem indberetning

Du kan benytte Billys momsintegration til at lave en nem momsindberetning til SKAT, så du sikre dig at de rigtige tal bliver indberettet. Du finder en guide til opsætning af momsintegrationen i Billy gennem linket.

Momsintegrationen gør det nemt for dig at få tallene fra din momsopgørelse i Billy til SKAT. Det tager kun et øjeblik at opsætte momsintegrationen i Billy, og så har kan du allerede med det samme få overført momsgrundlaget fra Billy til SKAT. 

Tip 3: Tilmeld dig Nets Leverandørservice 

Ønsker du nem betaling af din moms? Det kan du få ved at tilmelde dig Nets Leverandørservice til SKAT. Ved hjælp af Nets Leverandørservice vil du kunne lave en nem betaling af din moms så snart du har indberettet momsen, så du ikke skal vente på at betalingsdatoen kommer. 

Vi har en artikel som viser dig hvor nemt det er at tilmelde dig Nets Leverandørservice så du kan betale din moms til tiden. Du skal dog være opmærksom på at selvom opsætningen ikke tager lang tid, kan der gå op til 30 dage før Nets har gennemført tilmeldingen. Så husk at gå i gang i god tid.

Tip 4: Tjek om din skattekonto stemmer med dit regnskab

Det er en god ide at tjekke om din skattekonto stemmer med dit regnskab, således du ikke har glemt at bogføre en eventuel betaling til SKAT. Din skattekonto kan give dig et hurtigt overblik over dine opkrævninger fra SKAT samt dine indbetalinger og hvad disse indbetalinger er gået til. 

Vi har lavet en artikel som vil hjælpe dig med at forstå din skattekonto hos SKAT så du nemt kan afstemme skattekontoen. Hvis ikke man sørger for at betale de opkrævninger som SKAT har indregnet på din skattekonto, kan det hurtigt løbe op med de tillagte renter. 

Tip 5: Lav eventuelle efterindberetninger

Det sker til tider at man har glemt en regning eller faktura efter man har afregnet sin moms til SKAT. Hvis dette er tilfældet, vil man skulle lave en efterindberetning når man har opdaget fejlen. 

Billys regnskabsprogram viser i din momsopgørelse, hvis der skal laves en efterindberetning til SKAT. Vi har skrevet en artikel som forklarer dig, hvordan du efterindberetter moms i Billy samt en artikel som viser hvordan du retter din momsopgørelse hos SKAT.