Billypedia>Hvad er break even?

Hvad er break even?

Break even er en betegnelse for når man tjener lige så mange penge som man bruger i virksomheden. På den måde går balancen mellem aktiver og passiver i nul. Man skal huske at tage alle omkostninger med, for at se om man har en break even. Her tæller omkostninger til både kassekreditinvestorer eller andre lån altså også med. Disse skal være gået i nul, før at der er tale om en break even på en investering i forretningens applikationer, værdipapirer eller omkostninger til en produktion.

Hvordan beregnes break even punktet?

Break even punktet beregnes typisk på forhånd, når man investerer i udstyr, materiale samt arbejdskraft til at fremstille produktion. Her skal man beregne hvor mange varer man skal sælge af produktionen, for at opnå en break even, og altså dermed tjene lige så meget på sine varer, som man bruger i omkostninger. Efter man har opnået sin break even, skulle det formodentlig kun gå fremad, således at indtægten på sigt overstiger omkostninger.

Man taler typisk om en break even i forhold til en investering af forretningsmæssige applikationer, værdipapirer og optioner. Her kan man med break even hurtigt se, om der er tale om økonomisk succes eller fiasko med sin investering. Der er tale om en stærk økonomisk investering, hvis man hurtigt når break even punktet og overskrider inden for kort tid. Break even punktet opnås ved at skabe en udligning af overskud og omkostninger, uden at have en tegner for gevinsten.

I forhold til investorer, kan break even opnås, når investor bliver holdt skadesfri for udgifter til en investering, men ikke opnår nogen profit ved investeringen i virksomheden.

Er break even og nulpunktsomsætning det samme?

Break even og nulpunktsomsætning kan ikke betegnes som det samme, idet nulpunktsomsætning indberettes, når man ikke har nogen omsætning. En nulpunktsomsætning berettiger virksomheden til ikke at betale moms for perioden, og opstår typisk kun hos nystartede virksomheder. Med en break even er der tale om omsætning i virksomheden, men de går blot i nul med hvad man betaler i omkostninger. Således betaler man altså stadig moms ved en break even.

Det er ikke positivt at blive ved med at få break even på en investering, da man her er lige på vippen til at få gæld for sine omkostninger. Her bør man enten vurdere hvordan man kan reducere sine omkostninger til produktion eller lave en analyse af, hvordan man kan skabe mere omsætning hurtigst muligt.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage