Momssatser i EU

Ofte har øvrige europæiske lande en anden momssats, end den vi kender til i Danmark (25 %). Det er op til virksomheden, der sælger et produkt eller en ydelse, selv at undersøge, hvilken momssats, der gør sig gældende i det land salget finder sted i.

Pr. 1. januar 2015 trådte One-stop-moms-ordningen i kraft, hvilket betyder, at du som dansk virksomhed, der sælger til europæiske lande, skal benytte dig af de udenlandske landsmomssatser. Derfor har vi lavet en liste, som viser de forskellige landes momssatser.

Det er vigtigt at huske på, at de forskellige landes momssatser kan variere, ligesom i Danmark. Brug derfor listen som en hjælp til at få et overblik over, hvilke momssatser der hører til hvilke lande.

Med Billy regnskabsprograms smarte momsfunktion kan du indberette din moms med få klik. Prøv Billy gratis i 30 dage.

momssatser EU 2020 momssatser EU 2020
pengesedler

Automatisk valuta og momsberegning

For virksomheder, der handler på tværs af grænser, kan det være nødvendigt at benytte forskellige valutaer. Med Billys faktureringssystem vil håndteringen af valuta ske automatisk. Momsen for en vare eller ydelse tilpasses også automatisk til den gældende rate for det konkrete land eller region. Når en kunde foretager et køb hos dig, skal du blot indtaste kundens adresse, hvorefter programmet vil foretage en beregning og gøre opmærksom på gældende moms og skatter.

Få overblik over din økonomi

  • Send let fakturaer og tilbud
  • Upload kvitteringer med din smartphone
  • Afregn moms med få klik
  • Mere end 60 integrationer
  • Og meget mere